Президент України

Розпорядження Президента України

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 

ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ 

Про відзначення 40-річчя від дня заснування Національної премії України імені Тараса Шевченка 

Враховуючи виняткову роль Національної премії України імені Тараса Шевченка в розвитку національного мистецтва і літератури, у справі відзначення духовних набутків народу України, увічненні пам'яті видатного українського поета Тараса Шевченка та з метою гідного відзначення у травні 2001 року 40-річчя від дня заснування цієї премії: 

1. Утворити Організаційний комітет з підготовки та відзначення 40-річчя від дня заснування Національної премії України імені Тараса Шевченка. 

Призначити Віце-прем'єр-міністра України ЖУЛИНСЬКОГО Миколу Григоровича головою Організаційного комітету. 

2. Кабінету Міністрів України затвердити склад Організаційного комітету та план заходів щодо відзначення 40-річчя від дня заснування Національної премії України імені Тараса Шевченка, передбачивши, зокрема: 

проведення в Національній філармонії України творчого вечора Шевченківських лауреатів усіх років; 

випуск збірника про лауреатів Шевченківської премії 2001 року; 

випуск біографічного довідника "Шевченківські лауреати"; 

створення документального фільму "Національна премія". 

3. Державному комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України вжити заходів щодо широкого висвітлення урочистостей з нагоди відзначення 40-річчя від дня заснування Національної премії України імені Тараса Шевченка. 

4. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування заходів з підготовки та відзначення 40-річчя від дня заснування Національної премії України імені Тараса Шевченка. 

Президент України Л. КУЧМА 

м. Київ 

12 червня 2000 року 

N 226/2000-рп 

До перелiку