Новини

22062478.jpg

Як у Вугледарі відкривали пам'ятник Тарасу Шевченку.

23 серпня відбулася знаменна подія в житті Вугледара. З нагоди 25-річчя незалежності України та в День Державного Прапора було урочисто відкрито пам'ятник видатному Синові українського народу - Тарасу Григоровичу Шевченку. Про це повідомляє Вугледарський міський рада.

У заході взяв участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівський П. І., який прибув в місто в супроводі міської святкової колони автопробігу, присвяченого державним святам. Урочистості були наповнені повагою до Великому Кобзареві, українським колоритом і яскравими фарбами.

Захід було відкрито Гімном України. Право відкриття погруддя було надано Герою України, повному кавалеру знаків «Шахтарська слава» і «Шахтарська доблесть» Романенко Д. В. До слова були запрошені Жебрівський П. І., народний депутат України Сажко С. Н., мер Силыч А. Ю.

У музичному супроводі викладача міської школи мистецтв - Андрієнко (бандура) прозвучав вірш у виконанні В. Косенко, переможниці обласного конкурсу читців «В сім'ї вольній новій». Співзвучним продовженням вірша стала пісня у виконанні Б. Гольцева.

По закінченні заходу відбулося покладання квітів до підніжжя пам'ятника.

kumar.dn.ua


До перелiку