Новини

2_main.jpg

Відомий 80-річний український актор "запустив новий проект в Facebook

Проект "Читанка" Святослава Максимчука – про літературу

10 лютого в соцмережах стартує новий проект "Читанка" – про літературу. Тепер Шевченко і Сковороду можна буде не тільки почитати, але й послухати, включивши стильно записане відео на Youtube або Facebook.

Автор проекту – Святослав Максимчук, талановитий український декламатор, народний артист України, кандидат на Шевченківську премію в 2016 році. Він починає проект у Львові, але каже, що "Читання" буде актуально і для Києва, і для Харкова, Одеси або Чернігова. Проект присвячений українській літературі та пошуку нових, оригінальних способів її подання.

Під час свого приїзду до Києва Святослав Максимчук розповів, чому він починає цей проект.

За його словами, сьогодні життя змінилося. Тепер все відбувається в інтернеті. Facebook і Youtube сьогодні мають набагато більше авторитету, ніж сцена, радіо, газета або навіть телебачення. А школа – ще менше. "Також я помітив одну цікаву річ. Коли молоді люди читають Івана Франка у підручнику – це один ефект. А коли вони слухають пісню на слова І. Франка "Ой ти дівчина з горіха зерня" на "Голосі країни" – зовсім інший. І тоді я подумав, що потрібно шукати нові способи подачі літератури. Тому сьогодні я працюю з сучасним агентством, яке розробило концепцію, фірмовий стиль проекту. Ми записуємо стильні, я б навіть сказав – модні ролики з класичними та сучасними українськими текстами. Вони будуть поширюватися через Facebook-сторінку "Проект Читанка" і YouTube-канал "Проект Читанка", – розповів Максимчук.

На другому етапі планується створення великого сайту під назвою "Читання". На ньому будуть розміщені ролики з читанням сотень українських віршів, оповідань і навіть романів. Їх читатимуть відомі актори, співаки, художники, сучасні письменники.

"Це не новина, що сьогодні всі наші діти роблять уроки, включивши комп'ютер! Я переконаний, що їм буде цікавіше послухати Тараса Шевченка у Фейсбуці в хорошому виконанні, ніж просто читати текст в шкільному підручнику. Це – велика допомога школі", – додав актор.

Facebook-сторінка "Проект Читанка" 10 лютого запускає перший ролик. Незабаром їх стане більше. Автор запрошує всіх до обговорення і чекає відвертих коментарів.

СЕГОДНЯ.ua

До перелiку