Новини

ше fest.jpg

В Черкаській області відбувся Всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest».

У селі Моринці Звенигородського району (Черкаська область) відбувся третій Всеукраїнський фестиваль присвячений поету Тарасу Шевченку – Ше.Fest, який з нагоди 25-річчя Незалежності України пройшов під гаслом «Твоя незалежність». Про це НБН повідомили в прес-службі фестивалю.

Захід на малій батьківщині Великого Тараса в цьому році провели вже в третій раз. Протягом двох днів на території фестивалю діяла просвітницька поляна, велика музична сцена, театральна сцена, дитячий майданчик, галявина художника, ярмарок майстрів, майстер-класи та наметове містечко.

За словами організаторів, вони хотіли зробити так, щоб Шевченко був завжди модний і актуальний. «Кожне покоління має шукати свого Шевченка, не залежно від штампів, якими переповнене свідомість українців. Саме звільнення від стереотипів про генія української нації ми традиційно пропонуємо учасникам нашого фестивалю», – відзначили в прес-службі.

У цьому році фестиваль був проведений під гаслом «Твоя незалежність», так як 25-річчя проголошення незалежності України є визначальною подією для держави. Однією з особливостей фестивалю було благодійне спрямування. Зокрема, третій рік поспіль Ше.Fest збирає кошти на допомогу бійцям, які захищають Україну на сході. У цьому році для учасників російсько-української війни із села Моринці було зібрано 6350 гривень. Крім того, на заході допомогу для військових також збирали представники волонтерських організацій, реалізуючи серед учасників сувенірну продукцію.Зазначимо, що Ше.Fest позиціонує себе як безалкогольний фестиваль. Незважаючи на це, на території заходу діяла заборона на вживання і реалізацію алкоголю. Протягом 12-14 серпня заборону продажу алкогольних напоїв у місцевих магазинах. Відповідне рішення перед фестивалем прийняла Моринський сільської ради.

NBnews

До перелiку