Новини

8098.jpg
У музеї Тараса Шевченка оселяться улюблені жінки поета.

У Музеї Тараса Шевченка В Києві будуть проводити театралізовані екскурсії за участю акторів, музикантів і танцюристів. Зараз відвідувачам пропонують дві незвичайні екскурсії: «Оживаючі малюнки» та «Музи Тараса Шевченка».

В рамках програми «Оживаючі малюнки» про картинах видатного поета і художника розкажуть люди, одягнені в стилі персонажів його робіт. А нічна екскурсія «Музи Тараса Шевченка» у театральній формі розповість про жінок, які надихали його, серед яких: Оксана Коваленко, княжна Варвара Рєпніна, Ганна Закревська, княгиня Кейкуатова, Катерина Піунова і Марія Максимович.

«Екскурсія присвячена жінкам, які відіграли фатальну роль у житті і творчості Шевченка, починаючи з його першої любові Оксани Коваленко. Це костюмоване дійство, яке відбувається в темних залах під світлом прожектора. В нього залучені музиканти, танцюристи та професійний актор, який грає Тараса Шевченка. Ця екскурсія у нас проводилася і раніше до Міжнародного дня музеїв в травні, а зараз вирішили запровадити її на постійній основі», - розповіли Cultprostir в прес-службі Музею Тараса Шевченка.

CULTPROSTIR.UA

До перелiку