Новини

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» та видавництво «Зелений пес» Братів Капранових презентують книгу для дітей «Тарас Шевченко і Я» на 18-му Міжнародному книжковому «Форумі видавців у Львові», повідомила прес-служба ЛОО «Фронт Змін».

Книга «Тарас Шевченко і Я» продовжить випуск книжок серії дитячих детективних розслідувань «12 балів» про видатних людей України, які вплинули на хід історії та залишили свій слід у культурі країни. Історія України – сформована біографіями видатних людей. Російсько-радянська ідеологія поклала відбиток не тільки на тлумачення минулого, а й призвела до плутанини та виникнення стереотипів, полярні версії української історії у різних суспільних груп, різних регіонів нашої країни. Завданням серії книжок «12 балів» для дітей середнього шкільного віку, їх вчителів та батьків, було якщо не зруйнувати, то хоча б підважити усталені стереотипи та сформувати власну неупереджену думку кожного читача стосовно видатних особистостей. 

Стрижневою у серії є книжка «Тарас Шевченко і Я», яка вийшла у світ завдяки спільним зусиллям Фонду «Відкрий Україну» та видавництву «Зелений пес» Братів Капранових. У книзі діти зможуть дізнатись про Тараса Шевченка – геніального поета, талановитого художника, неординарну особистість свого часу, зможуть розібратися, чому його вважають душею України, а його твори вивчають у школі. 

Презентація книги відбудеться на Всеукраїнському бібліотечному з'їзді 16 вересня о 14-00 у Львівській обласній бібліотеці для дітей (Винниченка, 1). Назва презентації: «Відкритий урок від Братів Капранових та Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»: «Як зацікавити дітей історією та літературою». Друга презентація «Історія може бути цікавою» для відвідувачів Форуму відбудеться 17 вересня о 14-00. 

Книжки «Тарас Шевченко і Я» планується розповсюджувати через мережі книгарень по всій території України, щоб усі охочі могли придбати книгу у будь-якому регіоні країни.

До перелiку