Новини

123791_large.jpg

У Дніпрі відкрили пам'ятник Тарасові Шевченку та сквер на честь Кобзаря.

13 жовтня, напередодні Дня українського козацтва, в селищі Шевченко Самарського району міста Дніпро відкрили пам'ятник і сквер на честь видатного українського поета Тараса Шевченка.

«Ця територія ще недавно була занедбаною. Тепер вона перетворилася на чудовий сквер. І головна його прикраса - це пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченку», - зазначила заступник міського голови Дніпра Світлана Єпіфанцева.

Раніше тут був інший пам'ятник Т. Шевченка. Але близько п'яти років тому його прибрали з-за аварійного стану. На виготовлення нового пам'ятника і постаменту і створення скверу з бюджету Самарського району Дніпра виділили близько 1,5 мільйона гривень.

«Цей пам'ятник майже рік провів у майстерні. Це художній твір. Таких пам'ятників Тарасу Григоровичу в повний зріст у світі небагато. Його висота з постаментом - близько 12 метрів», - розповів голова Самарського райради Юрій Федько.

Жителі селища Шевченка ради, що до них повернувся символ їхнього населеного пункту. «Весь селище задоволений, що встановили новий пам'ятник Тарасу Шевченку. Нам дуже приємно», - сказала мешканка Шевченко Тетяна.

Gorod.dp.ua

До перелiку