Новини

05013-shevchenko_fleshmob_148803368597.jpg

Студенти приєдналися до міжнародного флешмобу "Global Shevchenko"

Перші селфи біля пам'ятника Тарасу Шевченку зробили студенти ТДАТУ. 9 березня учасники завершать флешмоб, публічно зачитавши вірші Кобзаря з усім світом.

До дня народження Тараса Шевченка у світі стартував міжнародний флешмоб "Global Shevchenko". Наукова бібліотека ТДАТУ приєдналася до громадської ініціативи. До цієї дати студенти фотографувалися на тлі пам'ятників Тарасу Шевченку, встановлених в Мелітополі. На абонементі художньої літератури в ТДАТУ експонується експрес-виставка "Шевченківська весна".

Мета флешмобу - вшанувати пам'ять великого Кобзаря і показати пам'ятники, встановлені по всьому світу і Україні, що свідчить про його визнання.

Правила флешмобу прості:

- до 9 березня необхідно зробити фото або селфи біля пам'ятника Тарасу Шевченку;

- опублікувати фото біля пам'ятника на офіційній сторінці флешмобу в Facebook, а також на своїх сторінках у соціальних мережах, обов'язково вказавши хештег #GlobalShevchenko, країну та місто, де зроблено фото. Наприклад: Львів, Україна #GlobalShevchenko або Washington, USA #GlobalShevchenko.

9 березня о 16.00 організатори закликають українців по всьому світу прийти до пам'ятників Тарасу Шевченку і одночасно зачитати вірш "В казематі". Планується, що це буде найбільш масштабний захід з одночасного читання віршів великого Кобзаря в історії.

В цілому, Україні і світі встановлено 1385 пам'ятників Кобзарю, з них 1256 - в Україні, 129 - за кордоном у 35 країнах.

0619com.ua

До перелiку