Новини

Поштова марка, випущена на честь "Шевченківського березня" в Оренбурзі.

"Шевченківський березень" пройшов в Оренбурзі в честь 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

"Пошта Росії" випустила марку на честь сорокового циклу заходів "Шевченківський березень", який завершився в Оренбурзі. Про це повідомили ТАСС в оренбурзькому філії "Пошти Росії".

"Я впевнений, що погашена в Оренбурзі марка незабаром займе своє місце в колекціях філателістів", - цитує прес-служба керівника філії Романа Цуканова.

"Шевченківський березень" пройшов в Оренбурзі в честь 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. "Тарас Шевченко лише привід, щоб через призму "Шевченківського березня" підняти пласт культури і намагатися зблизити не тільки слов'янський народ - поета шанують і башкири, казахи", - сказав кор. ТАСС голова Оренбурзької обласної української культурно-освітньої громадської організації імені Т. Г. Шевченка Микола Науменко.

Більше 10 років Тарас Шевченко провів у засланні в Орську і Оренбурзі. У музеї-гауптвахті, де поет перебував під арештом навесні 1850 року, протягом місяця читали його вірші та виконували пісні в його пам'ять. Тут в одному залі знаходиться невелика арестантская з справжніми цегляними стінами, в іншому - репродукції та копії художніх робіт Шевченка, книги, написані ним в період ув'язнення - повісті "Княжна", "Козачковському", "Чернець".

Концерти і читання в пам'ять про Тараса Шевченка проходили по всій Оренбурзької області, особливо в українських селах: Українка, Буланово, селах Акбулакского району. Вони завершилися гала-концертом в обласній філармонії за участю Державного ансамблю пісні і танцю "Волзькі козаки" з Самари і творчих колективів Оренбурзької області.

ТАСС ИА России

До перелiку