Новини

22 травня, у день 152-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка, Перший Національний покаже відкритий урок, присвячений геніальному українському поетові, художнику та громадському діячеві. Пряма трансляція розпочнеться о 12:00. Про це показала прес-служба Першого Національного.

Нагадуємо, що 10 березня з нагоди дня народження Тараса Шевченка Перший Національний покаже музичний твір "Страсті за Тарасом" (музика Є. Станковича, лібрето В. Вовкуна за творами Тараса Шевченка). Початок прямої трансляції з Національної опери України о 18:00. Унікальний музичний твір виконає Національна заслужена академічна капела України "Думка", солісти, балет та Національний симфонічний оркестр.

Творчість Великого Кобзаря стане однією з головних складових програмного наповнення Першого Національного у 2013 році. Журналісти новинних програм протягом року будуть залучені до створення великого циклу сюжетів, присвячених окремим сторінкам життя і творчості Тараса Шевченка. Також буде створено два масштабних документальних фільми, присвячені маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка. Для того щоб популяризувати спадщину Тараса Шевченка серед дітей та молоді, Перший Національний ініціює виробництво мультиплікаційного серіалу про великого поета. А впродовж 2013 року в ефірі Першого Національного буде транслюватися серія 3D-роликів під назвою "Невідомий Шевченко".

До перелiку