Новини

1167712.jpg
Павло Нифонов зумів в одній картині вмістити двох легендарних особистостей в історії України – поета Тараса Шевченка та футболіста Андрія Шевченка.

Свій шедевр Нифонов представив ще в серпні цього року, а привід особисто передати картину в руки Шевченко в художника з'явився після прибуття головного тренера збірної України в Харків на товариський поєдинок зі збірною Сербією.

На вирізаних з паперу надрукованих віршах великого поета Тараса Шевченка харків'янин зобразив портрет легендарного українського тренера. Своїй картині, що символізує об'єднання епох української культури, Нифонов придумав оригінальну назву.

"Справа в тому, що кольори Мілана червоно-чорні і вболівальники знають, що в Україні є знаменитий поет на прізвище Шевченко. Незважаючи на те, що Шевченко зробив кар'єру в італійському клубі, він ніколи не забував, звідки він родом, тому я назвав свою картину "Червоно-чорний поет з жовто-блакитним серцем", – сказав автор картини.

Крім футбольно-поетичної інсталяції Андрія Шевченка харківський талант відомий картиною Тетяни Перебийніс з тенісних м'ячів, з портретом цвяхів боксера Олександра Гвоздика, а також створенням оригінальної картини екс-президента "Металіста" Олександра Ярославського на карті Харкова.

kh.vgorode.ua

До перелiку