Новини

14046149_1746862852223279_1516966378454353487_n_147143692116.jpg

Маріупольці зможуть побачити нетрадиційного Тараса Шевченка.

Вистава "Шевченка. Втома" - це спроба поглянути на творчість Тараса Шевченка під іншим кутом. У Маріуполі постановку представить колектив TanzLaboratorium, research oriented group.

Творчі люди зацікавилися не такими популярними і всім відомими роботами українського поета, як "Кобзар", а текстами Шевченка-радикала у фрагменті вірша "Варнак", Шевченка-пророка в "Долі" і лірикою в "Л.".

"Зустріч двох Кобзарів. На того, архаїчного та опопсевшего, у якого чіпкими лапами вхопилися патріоти-кон'юнктурники, ми надивилися сповна, до нудоти. А іншого, радикального, живого, нового, ви побачите вже в цю п'ятницю. І не забудете ще довго", - так написали в анонсі до вистави представники приймаючої сторони і виклали таку фотографію (знімок був зроблений біля колишнього кінотеатру ім. Шевченка в Кальмиусском районі).Крім того, автори хочуть сказати, що "Україна втомилася від романтизму, який, як ніби і не було катастрофічного 20-го століття, усе ще домінує в дискурсі національної культури".

"Поховайте та вставайте..." - настільки буденний, знесилений 150-річним споживанням, заклик поета-революціонера раптом на наших очах знайшов сьогодні актуальність жахливого непередбаченого. Саме про це колектив Танцлабораторіум хоче розповісти у своєму спектаклі.

А 20 серпня в 19:00 в "ТЮ!" також відбудеться зустріч-дискусія "Мистецтво перформансу" з колективом Танцлабораторіум про те, що ж таке перформанс як мистецтво. На зустрічі можна поговорити з вчителькою, перформеркой, хореографкой і засновницею проекту Ларисою Венедиктової (р. Київ), а також учасниками Ольгою Комісар, Олександром Лебедем та Мариною Матвійчук і задати їм свої питання.

0629com.ua

До перелiку