Новини

Кличко анонсував відкриття пам'ятника Тарасу Шевченку у Флоренції.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що імовірно пам'ятник Кобзареві з'явиться там на вулиці Київській."Ми обговорили з мером Флоренції можливість встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку. Зараз вибираємо місце. У Флоренції є вулиця Київська, і ми розглядаємо можливість відкрити пам'ятник Шевченку на ній", - сказав Кличко.

За його словами, встановити пам'ятник Шевченку буде непросто, оскільки вся центральна частина Флоренції знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Також мер Києва висловив надію, що зробити це вийде в листопаді цього року. Мер Флоренції запросив його на форум мерів світових міст, який відбудеться восени.

"Сподіваюся, що під час цієї події ми зможемо відкрити маленький куточок України у Флоренції - пам'ятник Шевченку у сквері на вулиці Київській", - сказав Кличко.

Як повідомляла "Країна", нашим журналістам стало відомо, що після візиту у Флоренцію Віталій Кличко їде читати лекції в Оксфорді. У наше розпорядження потрапив документ, в якому сказано, що 28 та 29 квітня мер проведе у Великобританії. А точніше - в університетському місті Оксфорді.

Там, на зборах Оксфордського союзу Віталій прочитає серію лекцій на тему перспектив розвитку Києва. Разом з Кличком в Англію поїде Богдан Баласинович, який значиться в документі, як начальник відділу аналітичного забезпечення діяльності КМДА.

СТРАНА.ua

До перелiку