Новини

Громадська організація створить сайт з підготовки до ювілею Шевченка

У Моринцях, в агросадибі «Тарасові шляхи» два дні гостювали столичні та регіональні журналісти. Запросила їх сюди громадська організація «Наш дім – Шевченків край» для того, щоб познайомити з туристичним потенціалом Черкащини. Гостей пригощали домашніми стравами з екологічно чистих продуктів, вирощених на власному городі, показували музеї Шевченка та організовували їм цікаве дозвілля. Головна мета ГО - не просто розповідати людям про економічний потенціал села, а давати їм конкретні поради, як ставати успішним не на заробітках, а на своїй землі

- До послуг наших гостей риболовля і прогулянки на конях та велосипедах, уроки «петрівського» розпису або екскурсії до музеїв Шевченка, - розповідає господиня агросадиби «Тарасові шляхи» Лідія Шліхта.У рамках прес-туру громадська організація «Наш дім - Шевченків край» дала старт широкомасштабній підготовці до святкування 200-річчя Тараса Шевченка, що відбудеться у 2014 році, посадивши калину на могилі батька Кобзаря та заклавши яблуневий садок у національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка».

Наступним кроком стане створення сайту з підготовки до ювілею поета, де кожен відвідувач зможе вносити свої пропозиції щодо програми святкування, а благодійники зможуть перераховувати кошти на проведення урочистостей. Система внесків буде максимально прозорою - імена меценатів з народу і суми їхнього вкладу у свято будуть вказуватись на спеціальній сторінці сайту.

- Ми розпочинаємо підготовку до 200-річчя саме зараз, тому що святкування ювілею Кобзаря повинно відбутись на найвищому рівні. Підготовка до Євро-2012 відбувається впродовж п’яти років, а день народження Тараса Шевченка навіть більш значима дата і до неї залишилось всього два з половиною роки, - говорить голова ГО «Наш дім – Шевченків край» Василь Фурман.

До перелiку