Новини

шевченко-1-700x466.jpg
До Дня народження українського поета Тараса Шевченка активісти Українського культурного центру в Криму планують організувати поетичний вечір, повідомив керівник центру Леонід Кузьмін.

На початку березня повідомлялося, що в підконтрольної Кремлю адміністрації Сімферополя відмовила місцевим активістам у проведенні 9 березня заходи до дня народження українського поета, письменника, художника Тараса Шевченка.

У 2015 році сімферопольці планували провести мітинг на честь 201-річчя Шевченка біля пам'ятника українському поетові. Однак сімферопольська адміністрація відмовила їм у цьому і погодила проведення мітингу в Гагарінському парку біля скульптури «Три грації».

Незважаючи на це, городяни несли квіти до пам'ятника Кобзарю на вулиці Севастопольській. Коли люди стали розходитися, співробітники поліції затримали організатора акції – Леоніда Кузьміна – і ще двох активістів. За словами поліцейських, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки. Пізніше активістів відпустили, а потім судили.

У 2016 році відмовили активістам у проведенні заходу і викликали в управління російської прокуратури Криму, де попередили про неприпустимість проведення акції біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

blacksea.tv

До перелiку