Новини

bild.jpg

Чинний ректор КНУ ім. Т. Шевченка переміг на перших в історії виборах ректора вишу.

Чинний ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський обраний на цю посаду на перших в історії виборах ректора вишу, які відбулися 19 жовтня.
"Вперше в історії вузу ректора не призначали - його вибирала університетська громада. Голосували всі наукові, науково-педагогічні та педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування", повідомляється на офіційному сайті університету.

За результатами голосування, які були оголошені центральною виборчою комісією внз, нинішній ректор КНУ Л. Губерський набрав 2171 голос, друге місце з 353 голосами посів декан факультету природничих наук Національного університету "Києво-Могилянська академія", що працював раніше в КНУ Олександр Голуб, третє місце з 296 голосами посів декан філософського факультету КНУ Анатолій Конверський. Інші кандидати набрали менше 35 голосів, 137 чоловік не підтримали жодного кандидата.

Явка виборців склала 80,4% (3054 людини).

У повідомленні зазначається, що на всіх шести виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від усіх кандидатів та Міністерства освіти і науки України. "Спостерігачі від міністерства заявили, що вибори пройшли відповідно до норм законодавства та статуту університету, з дотриманням процедури таємного голосування", - наголошується в ньому.

ИНТЕРФАКС-УКРАИНА
информационное агентство

До перелiку