Новини

img_0572_0.jpg
Близько десятка людей зібралися сьогодні біля погруддя українського поета, письменника і художника Тараса Шевченка з нагоди виконання 203-х років з дня його народження.

Вшанувати пам'ять «Кобзаря» прийшли представники української громади Бельц, викладачі та учні гімназії № 9 (з українською мовою викладання), консул України в Бельцях Святослав Драч, а також колишній директор МП ЖКГ Андрій Чорний, нещодавно відновив свій мандат муніципального радника.

Консул України Святослав Драч відзначив важливу роль, яку зіграв і продовжує грати Тарас Шевченка у розвитку української мови і культури.

«Для будь-якого українця Тарас Григорович Шевченко є борцем за українську мову, за свободу українського народу. Ті рядки, які він написав понад сотню років тому про свободу і любові до рідної мови, про те, що український народ має плаво на своє незалежне існування все ще залишаються актуальними», - зазначив консул.

Поет, художник, прозаїк, етнограф і революціонер-демократ Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці (нині Черкаська область, Україна). Літературна спадщина Шевченка, центральну роль у якому відіграє поезія, зокрема збірка «Кобзар», вважається основою сучасної української літератури і багато в чому літературної української мови.

esp.md

До перелiку