Кабінет Міністрів України

КАБІНЕТ МІНІСТРIВ УКHАЇНI ПОСТАНОВА від 13 вересня 2000 р. N 1414 Київ Про заходи щодо відзначення 75-річчя з часу утворення Шевченківського національного заповідника у м. Каневі

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНI
ПОСТАНОВА

від 13 вересня 2000 р. N 1414

Київ

Про заходи щодо відзначення 75-річчя з часу утворення Шевченківського національного заповідника у м. Каневі

На виконання Указу Президента України від 1 серпня 2000 р. N 940 "Про вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка" та з метою відзначення 75-річчя з часу утворення Шевченківського національного заповідника у м. Каневі Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Відзначити активну і змістовну роботу Черкаської обласної державної адміністрації у справі розвитку і збереження Шевченківського національного заповідника, пам'ятних історичних місць, пов'язаних з іменем Т. Г. Шевченка, популяризації його творчої спадщини.

2. За вагомий особистий внесок у справу розвитку і збереження Шевченківського національного заповідника, вивчення і популяризації творчості Т. Г. Шевченка нагородити Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам'ятного знака:

колектив заповідника;

Козленка Івана Григоровича - начальника управління культури Черкаської обласної державної адміністрації;

Манжару Ганну Іванівну - головного зберігача фондів заповідника;

Татарина Анатолія Олександровича - завідуючого науково-дослідним відділом заповідника;

Чорну Людмилу Олексіївну - заступника генерального директора заповідника з наукової роботи.

3. Міністерству культури і мистецтв, Державному комітетові будівництва, архітектури та житлової політики, Черкаській обласній державній адміністрації подати до Кабінету Міністрів України проект концепції розвитку Шевченківського національного заповідника та створення експозиції музею.

4. Міністерству культури і мистецтв, Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Державному комітетові будівництва, архітектури та житлової політики, Черкаській обласній державній адміністрації подати у місячний термін проект постанови Кабінету Міністрів України про основні заходи щодо розвитку Шевченківського національного заповідника, в якому, зокрема, визначити джерела фінансування і передбачити проведення у заповіднику проектних, будівельних і ремонтно-реставраційних робіт.

Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Міністерству культури і мистецтв передбачати під час розроблення проектів Державного бюджету і Державної програми економічного та соціального розвитку України на 2001 та наступні роки кошти для проведення зазначених робіт.

5. Господарському управлінню Секретаріату Кабінету Міністрів України вирішити питання про передачу двох персональних комп'ютерів з повнокомплектною периферією, включаючи сканер і кольоровий принтер, для потреб Шевченківського національного заповідника.

Державній митній службі розглянути питання щодо передачі конфіскованих в установленому порядку двох легкових автомобілів заповіднику та одного легкового автомобіля Канівській районній державній адміністрації.

6. Державному комітетові інформаційної політики, телебачення і радіомовлення забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів, пов'язаних з відзначенням 75-річчя з часу утворення Шевченківського національного заповідника.

7. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Віце-прем'єр-міністра України Жулинського М. Г.

Прем'єр-міністр України В. ЮЩЕНКО

Інд. 28

До перелiку