Кабінет Міністрів України

ПОСТАНОВА від 18 грудня 1998 р. N 2017 Київ Питання відзначення річниць від дня народження Т. Г. Шевченка і проведення щорічного Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій

ПОСТАНОВА 

від 18 грудня 1998 р. N 2017

Київ


Питання відзначення річниць від дня народження

Т. Г. Шевченка і проведення щорічного Шевченківського літературно-мистецького свята 

"В сім'ї вольній, новій"

З метою уславлення великого українського поета Т. Г. Шевченка, прилучення широких верств населення до його творчої спадщини, утвердження в незалежній Українській державі високих духовних ідеалів безсмертного Кобзаря Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Утворити Національний організаційний комітет з відзначення річниць від дня народження Т. Г. Шевченка і проведення щорічного Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій" (Національний Шевченківський оргкомітет).

2. Установити, що Національний Шевченківський оргкомітет очолює Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарної політики. До складу Національного Шевченківського оргкомітету входять за посадою Міністр культури і мистецтв, Міністр освіти, Міністр у справах науки і технологій, Міністр інформації, Міністр закордонних справ, Міністр у справах сім'ї та молоді, Міністр фінансів, голова Державного комітету у справах національностей та міграції, голова Державного комітету у справах релігій, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення, голова Державного комітету по туризму, а також за згодою президент Національної академії наук, голова Комітету із Державних премій України імені Тараса Шевченка, голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка, голова ради Товариства зв'язків з українцями за межами України, президент товариства "Знання", голови національних творчих спілок, відомі літератори, діячі культури і мистецтв, працівники освіти і науки, громадські діячі, представники від Автономної Республіки Крим чи області, де проводитиметься Шевченківське літературно-мистецьке свято "В сім'ї вольній, новій".

Щороку не пізніше листопада персональний склад Національного Шевченківського оргкомітету затверджує його голова, який у разі потреби вносить до нього зміни.

Персональний склад Національного Шевченківського оргкомітету публікується в газеті "Урядовий кур'єр".

3. Національному Шевченківському оргкомітетові починаючи з 1998 року розробляти і здійснювати заходи з відзначення річниць від дня народження Т. Г. Шевченка, а також за погодженням з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними державними адміністраціями розробити на період до 2014 року графік почергового проведення в Автономній Республіці Крим та в одній з областей щорічного Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій".

Прийняти пропозицію Спілки письменників, Спілки художників і Черкаської обласної державної адміністрації про проведення у 1999 році Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій" у Черкаській області.

4. Установити, що фінансування заходів з відзначення річниць від дня народження Т. Г. Шевченка і проведення Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій" здійснюватиметься за рахунок коштів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, що передбачатимуться їм у державному бюджеті.

Взяти до уваги, що у фінансуванні зазначених заходів і проведення свята братимуть участь творчі спілки та інші громадські організації.

Рекомендувати місцевим органам виконавчої влади фінансування заходів з відзначення річниць від дня народження Т. Г. Шевченка і проведення Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій" в Автономній Республіці Крим та областях здійснювати за рахунок коштів місцевого бюджету.

5. Внести до постанови Ради Міністрів УРСР від 18 квітня 1990 р. N 86 "Про вдосконалення проведення Шевченківського свята "В сім'ї вольній, новій" (ЗП УРСР, 1990 р., N 4, ст. 24) такі зміни:

1) в абзаці першому пункту 1 слова "почергово в одній з областей республіки згідно з графіком, розробленим Республіканською комісією за погодженням з облвиконкомами" та абзац другий цього пункту виключити;

2) пункт 2 виключити.

6. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Першого віце-прем'єр-міністра України.

Прем'єр-міністр України В. ПУСТОВОЙТЕНКО 

Інд. 28

До перелiку